Mehevä kaalilaatikko
Kaalilaatikko on vaivaton kotiruoka, jonka perusreseptiä on helppo muunnella. Naudan jauhelihan voi vaihtaa vaikka karitsaan ja riisin voi korvata ohralla. Kaalilaatikon joukkoon voi lisätä myös vaikkapa porkkanaa, herkkusieniä, paprikaa ja tomaattia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kaalilaatikko:
- 2 kg keräkaalia
- tilkka vettä
- 50 g voita
- (kasvis- tai lihaliemikuutio)
- 2 dl riisiä (ohraa tai viljariisiä)
- 1.5 l vettä
- kasvis- tai lihaliemikuutio
- 500 g (karitsan)jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua valkopippuria
- jauhettua maustepippuria
- voinokareita pinnalle
Valmistusohje
1.Mehevä kaalilaatikko valmistuu näin. Halkaise ensin kaalinkerät. Poista kova kantaruoti ja leikkaa kerät ohueksi silpuksi. Kuumenna suuren kattilan pohjalla tilkka vettä ja voita. Jos haluat, voit liuottaa joukkoon liemikuution. Hauduta kaalia välillä käännellen, kunnes se on pehmeää.
2. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liemikuutio. Lisää riisi- tai viljatuote ja keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Kaada siivilään ja sekoita kaalin joukkoon.
3. Paahda jauheliha pannussa. Mausta ja sekoita kaalin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
4. Voitele pari uunivuokaa ja kaada seos vuokiin. Lisää kaalilaatikon pinnalle muutama voinokare ja kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa mehevä kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.
Katso myös: Valmista itse kaalikääryleet, näillä ohjeilla takuulla onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaali-fetajuustogratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä kaalilaatikko
Hei,
Kovasti oli kommentoitu HKn kaalilaatikkoreseptiä, jossa oli käytetty mm. valkosipulia, meiramia ja olutta. En malta olla kehumatta tätä Kotilieden omaa reseptiä, johon olen itse käyttänyt ohrasuurimoita. Tosihyvää tulee ja reilu annos, melkein kaksi uunikokin keskikoista (?) vuokaa. Ihan ohjeen mukaan olen tehnyt. Kiitos reseptistä!
Hei
Palasin jälleen tähän Kotilieden kaalilaatikkoreseptiin. Se vaan maistuu meillä ohraversiona kaikkein parhaalta. Hyvää syysruokaa. Kiitos!
Riisi- tie ohranjyvät pitää heitellä vuoan pohjalle kuivana! Ei siis kypsennettyinä. Vain silloin ne imevät liian kosteuden itseensä eikä laatikosta tulee liian vesistö.
Kas kun en tuota ymmärtänyt että ohra ei saa olla esikeitetty.
Haudutin laatikkoa Kolmen tunnin ajan uunissa ja silti oli märkää mössöä😒