Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Kaalipiirakka

Mehukas kaalipiirakka on edullinen tarjottava. Täytteeseen voi halutessaan lisätä jauhelihaa tai paistettua pekonia. Maista!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täyte

500 g valkokaalia
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 iso porkkana
100 g lehtikaalia
pala purjoa
50 g voita
½ dl tummaa siirappia
1 rkl omenaviinietikkaa

Taikina

0,5 l kaalin keitinvettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
noin 12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
100 g voita

Voiteluun

1 kananmuna

Valmistusohje

Valmistusaika 1,5 tuntia + taikinan kohotus

1. Valmista ensin täyte. Hienonna kaali. Kiehauta vesi ja suola kattilassa ja nosta joukkoon kaalit. Keitä pehmeiksi kannen alla hauduttaen.

2. Valuta keitinliemi taikinakulhoon ja lisää vettä niin, että nestettä on puoli litraa. Liota joukkoon hiiva ja lisää suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista vatkaten huolella. Lisää loput jauhot ja rasva ja alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.

3. Kuori ja raasta porkkana ja riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja suikaloi lehdet. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja suikaloi. Lisää kuuman kaalin joukkoon porkkanaraaste, lehtikaalit, purjot, voi, siirappi ja etikka. Sekoita ainekset ja anna jäähtyä.

4. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla levinpaperoidulle uunipellille. Toinen taikinan reuna saa jäädä pellin ulkopuolelle. Levitä puolikkaalle levylle kaalitäyte ja käännä toinen taikinapuoli kanneksi. Ummista reunat. Tasoita pinta ja reunat painelemalla.

5. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla muutama reikä. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai, kunnes piirakan pinta ja pohja ovat kauniin ruskeita.

Vinkki: Täytteeseen voi halutessaan lisätä jauhelihaa tai paistettua pekonia.

Lisää reseptejä:

Helppo kaalipiirakka
Sieni-kaalipiirakka
Hapankaali-sienipiirakka
Ruoka.fi: Kaali-kurpitsapiirakka ja puolukkashotti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaalipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X