Helppo kaalipiirakka
Helppo kaalipiirakka on oiva eväs, iltapala tai kahvipöydän tarjottava. Kaalipiirakan täytteenä on reilusti kaalia, mutta mukaan voi silputa myös pekonia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Helppo kaalipiirakka:
- puolet sämpylätaikinasta (katso linkki ohjeesta)
Kaalipiirakan täyte:
- pieni kerä- tai kurttukaali
- (paketti pekonia)
- 2 rkl voita
- 2 rkl siirappia
- valkopippuria
- 1 tl juustokuminaa
- (vettä)
Valmistusohje
1. Katso sämpylätaikinan ohje ja valmista taikina nousemaan.
2. Silppua kaali. (Suikaloi pekoni ja ruskista se paistokasarissa.) Lisää joukkoon muut ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä piirakkavuokaan pohja ja kansi. Voitele vuoka ja painele toinen taikinalevy pohjaksi. Levitä kaaliseos päälle ja aseta toinen taikinalevy kanneksi. Pistele kansi haarukalla ja voitele munalla.
4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin puoli tuntia, kunnes kaalipiirakka on kypsä.
Kokeile myös muita helppoja piirakkareseptejä: Sieni-kaalipiirakka Lohipiirakka Kinkkupiirakka Ruoka.fi: Tomaattipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kaalipiirakka