Reseptit
alle 30 min
4

Himahella

Kahden aineksen suklaamousse

Maailman helpoin suklaamousse syntyi Blondikeittiössä kahdesta aineksesta: tummasta suklaasta ja kermavaahdosta. Toki voi vähän hifistellä lisää ja maustaa vaahtoa vaikkapa konjakilla tai rommilla (2 rkl), pikakahvilla (1 tl) tai tuoreella mintulla (1/2 dl). Joulun aikaan mausteena voi käyttää myös piparkakkumaustetta (3/4 tl).

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus yli 70 %)
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Paloittele suklaa ja sulata se 1/2 dl kuohukermaa kattilassa tai mikrossa. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota loput kermasta ja nostele kermavaahto sulan, jäähtyneen suklaan sekaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  3. Jaa suklaavaahto esimerkiksi neljään espressokuppiin ja anna hyytyä viileässä tunnin ajan.
  4. Tarjoa suklaavaahto vahvan espressokahvin kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.