Helppo suklaamousse
Helppo suklaamousse on ihana päätös aterialle kuin aterialle. Suklaamoussen voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Helppo suklaamousse
- 200 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- 2 munan keltuaisia
- 2 munan valkuaista
- ½ dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 150 g Marianne-karamellirouhetta
Valmistusohje
Helppo suklaamousse valmistetaan näin:
1. Pilko suklaa paloiksi vesihaudekulhoon. Lisää joukkoon voi ja sulata. Ota sulanut suklaaseos liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset. 2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri sekä kerma eri kulhoissa. 3. Sekoita kaikki ainekset suklaan joukkoon. Jaa helppo suklaamousse pieniin annosmaljoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa.
Lue myös: Granaattiomena-maitosuklaapiiras
Lue myös: Vain 4 konvehtia päivässä: Tumman suklaan terveyshyödyt yllättävät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo suklaamousse
Oisko mitään ohjetta johon ei tarvis tumma suklaata
Hyvää tuli, mutta jäi erittäin löysäksi. Vaikka vispasin kerman varmuudenvuoksi melkein voiksi niin silti meni jotenki ihan veteläksi kun oli kosketuksissa suklaa-voi-keltuaissekoituksen kanssa.
Jotain varmaan tein väärin, kun näin tapahtui?
Ei onnistunut, suklaaseos jämähti ja oli tosi vaikeaa saada se kermaan ja valkuaisvaahtoon sekoittumaan.
Onnistui loistavasti. Seuraavalla kerralla kokeilen laittaa vielä tummempaa suklaata ja hieman vähemmän sokeria.