Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaisan bangladeshilainen linssikeitto

Ympäri maailmaa kiertänyt, toimitusjohtaja Kaisa Penttinen on asunut viisi vuotta Bangladeshissa. Bangladeshilaisestä kodista on lähtöisin intialaisvaikutteinen linssikeitto. Siihen sopivat parhaiten oranssinväriset linssit. Juomana lämmittää kuumaa maitotee.

Ainekset

Bangladeshilainen linssikeitto

  • 1.5 dl oranssinvärisiä linssejä
  • 3 rkl öljyä
  • 3 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kuminaa
  • 0.5 tl chiliä
  • (tai mausteiden asemesta 3 rkl currya)
  • 1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
  • kasvis- tai lihalientä
  • noin 7 dl vettä

Valmistusohje

  1. Hienonna kaksi sipuleista ja pehmennä silppu ja murskatut valkosipulin kynnet öljyssä kuumentaen. Lisää kaikki mausteet tai vain currya. Lisää tomaattimurska ja kiehuvaan liemeen linssit, vesi ja liha-tai kasvislientä (tai kuutio tai jauhetta). Anna keiton kypsyä hiljakseen noin 1 1/2 tuntia.
  2. Leikkaa kolmas sipuli ohuiksi renkaiksi ja ruskista kullankeltaiseksi juuri ennen tarjoamista. Tarkista keiton maku. Lisää sipulirenkaat ja, jos on, jotain vihreää, kuten hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa.

Vinkki: Jälkiruoaksi tarjotaan hedelmiä. Lautaselle viipaloidaan yhtä kahta hedelmää, esimerkiksi kiiviä, omenaa, greippiä, karambolaa, ananasta tai säilöttyä mangoa. Pakastemansikoita soseutetaan, maustetaan sokerilla ja valutetaan hedelmäviipaleille kastikkeeksi.

Lue myös: Edullista ja ravitsevaa – herkullinen kasviskeitto x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaisan bangladeshilainen linssikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.