Kaisan bangladeshilainen linssikeitto
Ympäri maailmaa kiertänyt, toimitusjohtaja Kaisa Penttinen on asunut viisi vuotta Bangladeshissa. Bangladeshilaisestä kodista on lähtöisin intialaisvaikutteinen linssikeitto. Siihen sopivat parhaiten oranssinväriset linssit. Juomana lämmittää kuumaa maitotee.
- Maidoton
Ainekset
Bangladeshilainen linssikeitto
- 1.5 dl oranssinvärisiä linssejä
- 3 rkl öljyä
- 3 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl kuminaa
- 0.5 tl chiliä
- (tai mausteiden asemesta 3 rkl currya)
- 1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
- kasvis- tai lihalientä
- noin 7 dl vettä
Valmistusohje
- Hienonna kaksi sipuleista ja pehmennä silppu ja murskatut valkosipulin kynnet öljyssä kuumentaen. Lisää kaikki mausteet tai vain currya. Lisää tomaattimurska ja kiehuvaan liemeen linssit, vesi ja liha-tai kasvislientä (tai kuutio tai jauhetta). Anna keiton kypsyä hiljakseen noin 1 1/2 tuntia.
- Leikkaa kolmas sipuli ohuiksi renkaiksi ja ruskista kullankeltaiseksi juuri ennen tarjoamista. Tarkista keiton maku. Lisää sipulirenkaat ja, jos on, jotain vihreää, kuten hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa.
Vinkki: Jälkiruoaksi tarjotaan hedelmiä. Lautaselle viipaloidaan yhtä kahta hedelmää, esimerkiksi kiiviä, omenaa, greippiä, karambolaa, ananasta tai säilöttyä mangoa. Pakastemansikoita soseutetaan, maustetaan sokerilla ja valutetaan hedelmäviipaleille kastikkeeksi.
Lue myös: Edullista ja ravitsevaa – herkullinen kasviskeitto x 7
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaisan bangladeshilainen linssikeitto