Reseptit
30-60 min
8

Himahella

Kakkuvahtien houkutus -kahvikakku

Tämä mehevä, liköörillä maustettu kahvikakkuohje on kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogista vuodelta 2004. Nyt aihe on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-kirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 vaniljatanko
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl Galliano-likööriä

Tarjoiluun

tuoreita marjoja tai hedelmiä
kermavaahtoa tai maidotonta jäätelöä

Valmistusohje

1.Vaahdota voi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokerivaahdon joukkoon. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita jauhiota ja leivinjauhe, lisää vähitellen voi-sokerivaahtoon. Mausta kakkutaikina liköörillä.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä ja mehustua seuraavaan päivään.

5. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien sekä kermavaahdon kanssa. Myös kermavaahdon voi maustaa likööritilkalla.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.