Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kakkuvahtien houkutus -kahvikakku

Tämä mehevä, liköörillä maustettu kahvikakkuohje on kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogista vuodelta 2004. Nyt aihe on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-kirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl Galliano-likööriä

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja tai hedelmiä
  • kermavaahtoa tai maidotonta jäätelöä

Valmistusohje

1.Vaahdota voi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokerivaahdon joukkoon. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita jauhiota ja leivinjauhe, lisää vähitellen voi-sokerivaahtoon. Mausta kakkutaikina liköörillä.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä ja mehustua seuraavaan päivään.

5. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien sekä kermavaahdon kanssa. Myös kermavaahdon voi maustaa likööritilkalla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kakkuvahtien houkutus -kahvikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.