Kakkuvahtien houkutus -kahvikakku

Kakkuvahtien houkutus -kahvikakku 

60
min
8 annosta
30-60 min
Tämä mehevä, liköörillä maustettu kahvikakkuohje on kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogista vuodelta 2004. Nyt aihe on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-kirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa.

Ainekset

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 vaniljatanko
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl Galliano-likööriä

Tarjoiluun

tuoreita marjoja tai hedelmiä
kermavaahtoa tai maidotonta jäätelöä

Valmistusohje

1.Vaahdota voi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokerivaahdon joukkoon. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita jauhiota ja leivinjauhe, lisää vähitellen voi-sokerivaahtoon. Mausta kakkutaikina liköörillä.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä ja mehustua seuraavaan päivään.

5. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien sekä kermavaahdon kanssa. Myös kermavaahdon voi maustaa likööritilkalla.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
09.05.2017
Tiina Rantanen
Krista Launonen