Reseptit

Kala-kasvispata

Ainekset

  • 1 kg kalaa
  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pakasteherneitä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • persiljaa
  • (basilikaa)

Liemi

  • kalojen päät ja selkäruodot
  • vettä
  • suolaa
  • 3 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

Kala-kasvispata

Kalat puhdistetaan, nyljetään, perataan ja leikataan fileiksi. Päät ja selkäruodot pannaan kattilaan ja kylmää vettä kaadetaan päälle sen verran, että päät peittyvät. Mausteet lisätään, ja liemi saa kiehua hiljalleen noin 15 min kannen alla.

Kasvikset leikataan palasiksi. Voi sulatetaan kattilan tai padan pohjalla, ja sipuliviipaleet ja purjon palaset lisätään. Ne eivät saa ruskistua, vaan ainoastaan kiehua hiljalleen voissa. Sen jälkeen lisätään juurekset. Kalaliemi siivilöidään pataan ja kasvikset saavat kiehua kannen alla 5 min. Sen jälkeen lisätään pakasteherneet, kalafileet ja basilika. Ruoka saa kiehua hiljalleen 10-15 min.

Ennen tarjoilua sirotellaan runsaasti silputtua persiljaa pinnalle.

Kotiliesi 11/1959


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kala-kasvispata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.