Reseptit

Charlotte russe

Ainekset

  • 150 g makeita manteleita
  • 3 kpl karvasmanteleita
  • 200 g sokeria
  • 8 dl vettä
  • 1 l paksua kermaa
  • 15 liivatelehteä
  • hiukan suklaata
  • karmiinia

koristeluun

  • kermaa

Valmistusohje

Charlotte russe

Tavallisilla kääretorttuviipaleilla sisustetaan keonmuotoinen jälkiruokavuoka, joka täytetään juovikkaalla kermahyytelöllä.

Mantelit kuoritaan ja jauhetaan hienoiksi. Sokerista ja vedestä keitetään liuos, jossa manteleita keitetään noin 10 min. Seoksen annetaan seistä lämpimässä noin puoli tuntia. Sitten seos puristetaan siivilän läpi.

Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi, ja siihen lisätään jäähdytetty sokeriliuos ja vähässä vedessä liotettu liivate. Seos jaetaan kolmeen yhtä suureen osaan. Yksi osa jätetään valkoiseksi, ja se kaadetaan kääretorttuviipaleilla sisustettuun vuokaan.

Toiseen osaan lisätään muutama tippa karmiinia, jotta saadaan vaaleanpunainen väri. Tämä kaadetaan jälleen vuokaan puoliksi hyytyneen vaalean hyytelön päälle. Jäljellä olevaan osan sekoitetaan vähän sulatettua suklaata ja kaadetaan se viimeiseksi vuokaan. Saa hyytyä 2-3 tuntia. Jälkiruoka kaadetaan vuoasta ja koristellaan kovaksi vatkatulla kermalla.

Kotiliesi 6/1923


Kommentoi

Kommentoi juttua: Charlotte russe

Sinun täytyy kommentoidaksesi.