Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalajauhelihakastike

Kalajauhelihakastike on niin hyvää, että sitä haluaa vain lisää. Se valmistuu siinä ajassa kun pasta kiehuu. Ruoka on valmista vartissa. Kuinka helppoa!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Kalajauhelihakastike

  • 1 pkt (280 g) kalajauhelihaa esimerkiksi valmiiksi jauhettua kirjolohta tai kalatiskistä valmiiksi jauhettua kalaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä tai 10 cm pala purjoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 3 dl kermaa esimerkiksi ruokakermaa tai vispi- tai kuohukermaa
  • (voit korvata osan kermasta kalaliemellä tai valkoviinillä)
  • 4 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 250 g pastaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten kalajauhelihakastike valmistetaan:

Kalajauhelihakastike valmistuu helposti näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli tai purjo. Kuullosta niitä viisi minuuttia öljyssä. Lisää kalajauheliha ja jatka kuullotusta noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
  4. Purista sitruunasta mehu.
  5. Lisää kerma ja puristettu sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Kuumenna.
  6. Kaada kastikkeen joukkoon keitettyä pastaa.

Vinkki! Jauhettua haukea on aika hyvin saatavilla kalatiskiltä. Testaa näitä ohjeita kalanjauhelihasta.

Kalajauhelihakastike.
Kalajauhelihakastike on helppo ohje, joka innostaa syömään enemmän kalaa. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Keväinen ohje jauhetusta kalasta ovat kalapullat hollandaisekastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalajauhelihakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.