Kalajauhelihakastike
Kalajauhelihakastike on niin hyvää, että sitä haluaa vain lisää. Se valmistuu siinä ajassa kun pasta kiehuu. Ruoka on valmista vartissa. Kuinka helppoa!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Munaton
Ainekset
Kalajauhelihakastike
- 1 pkt (280 g) kalajauhelihaa esimerkiksi valmiiksi jauhettua kirjolohta tai kalatiskistä valmiiksi jauhettua kalaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä tai 10 cm pala purjoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 3 dl kermaa esimerkiksi ruokakermaa tai vispi- tai kuohukermaa
- (voit korvata osan kermasta kalaliemellä tai valkoviinillä)
- 4 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 250 g pastaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten kalajauhelihakastike valmistetaan:
Kalajauhelihakastike valmistuu helposti näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli tai purjo. Kuullosta niitä viisi minuuttia öljyssä. Lisää kalajauheliha ja jatka kuullotusta noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
- Purista sitruunasta mehu.
- Lisää kerma ja puristettu sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Kuumenna.
- Kaada kastikkeen joukkoon keitettyä pastaa.
Vinkki! Jauhettua haukea on aika hyvin saatavilla kalatiskiltä. Testaa näitä ohjeita kalanjauhelihasta.
Lue myös Anna.fi: Keväinen ohje jauhetusta kalasta ovat kalapullat hollandaisekastikkeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalajauhelihakastike