Reseptit
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Kanelinen kurpitsakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g kuorittua kurpitsaa
1 iso bataatti
1 iso sipuli
50 g voita
1 rkl ruokosokeria
7 1/2 dl kasvislientä
suolaa, mustapippuria
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuutioi kurpitsa ja bataatti, silppua sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasvikset rasvassa. Lisää joukkoon ruokosokeri ja anna sen hieman karamellisoitua.

2. Lisää kattilaan kuuma kasvisliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja mausta se suolalla, pippurilla ja kenelilla. Lisää lopuksi joukkoon kevyesti vatkattu kerma.

3. Jaa keitto annoskulhoihin ja koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja ripauksella kanelia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kanelinen kurpitsakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X