Mikromunakas
Välipalana toimiva mikromunakas onnistuu hyvin myös koululaiselta. Täytteeksi sopivat leikkeleet, savukala, kasvikset ja juustoraaste.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Mikromunakas
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vettä tai maitoa
- 1/5 tl suolaa
Täytteeksi oman maun mukaan
- kasviksia, kylmäsavulohta, kinkkua, juustoraastetta tai yrttejä
Vuoan voiteluun
- 1 tl rypsiöljyä
Valmistusohje
Mikromunakas valmistuu helposti näin:
- Öljyä mikronkestävä kulho. Riko kaksi kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista vettä tai maitoa. Sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle haluamasi täytteet.
- Kypsennä 2–3 minuutin ajan täydellä teholla, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Jos tuplaat annosmäärän, kypsennysaika vie hieman kauemmin.
Vinkki! Tarjoa mikromunakas välipalana tai kevyenä lounaana kuituisten sämpylöiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.
Lue myös Anna.fi: Uunimunakas kahdelle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mikromunakas