Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mikromunakas

Välipalana toimiva mikromunakas onnistuu hyvin myös koululaiselta. Täytteeksi sopivat leikkeleet, savukala, kasvikset ja juustoraaste.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Mikromunakas

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä tai maitoa
  • 1/5 tl suolaa

Täytteeksi oman maun mukaan

  • kasviksia, kylmäsavulohta, kinkkua, juustoraastetta tai yrttejä

Vuoan voiteluun

  • 1 tl rypsiöljyä

Valmistusohje

Mikromunakas valmistuu helposti näin:

  1. Öljyä mikronkestävä kulho. Riko kaksi kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista vettä tai maitoa. Sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle haluamasi täytteet.
  2. Kypsennä 2–3 minuutin ajan täydellä teholla, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Jos tuplaat annosmäärän, kypsennysaika vie hieman kauemmin.

Vinkki! Tarjoa mikromunakas välipalana tai kevyenä lounaana kuituisten sämpylöiden kera.

mikromunakas

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.

Lue myös Anna.fi: Uunimunakas kahdelle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikromunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.