Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karamellisoidut ruusukaalit

Karamellisoidut ruusukaalit sopivat liharuokien lisäkkeeksi, mutta maistuvat myös sellaisenaan lämpimänä kasvisruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g ruusukaaleja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sormisuolaa

Koristeeksi

  • 2-3 granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

  1. Kiehauta kattilassa litra vettä ja esikypsennä siinä ruusukaaleja 5-7 minuuttia.
  2. Kaada vesi pois ja huuhtele ruusukaalit kylmällä vedellä.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi ja puolita ruusukaalit.
  4. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja rosmariinin oksa. Lisää hetken kuluttua ruusukaalit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää hunaja ja jatka paistamista, kunnes ruusukaalit saavat väriä. Tämä vie muutaman minuutin.
  5. Mausta ruusukaalit sormisuolalla ja koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kuumana esim broilerista valmistetun sveitsinleikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karamellisoidut ruusukaalit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.