Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalo-mantelikääretorttu

Kääretortut ovat taas muodikkaita. Muista tarjota niitä seuraavissa juhlissasi. Kirpeän makea karpalohillo, manteli, vaniljainen tuorejuusto ja piparkakkumauste luovat loppusyksyn kääretortulle täydellisen makukombon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Karpalo-mantelikääretorttu:

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin:

  • 1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
  • 2 dl karpalohilloa

Pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Karpalo-mantelikääretorttu leivotaan näin:

1. Vaahdota 4 kananmunaa ja 1 1/2 dl sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään 1 dl mantelijauhetta, 4 rkl perunajauhoja, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl piparkakkumaustetta ja 1 tl leivinjauhetta ja sirottele seosta vähitellen vaahdon joukkoon, samalla kevyesti nostellen. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 7 minuuttia.

2. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna hetki jäähtyä ja irrota varoen pohjapaperi. Notkista 200 g vaniljatuorejuustoa rasiassa sekoittamalla.

3. Nostele kääretorttupohjan päälle ensin kasoiksi notkistettua tuorejuustoa. Levitä lämpimän veitsen avulla tasaiseksi. Levitä päälle 2 dl karpalohilloa.

4. Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Karpalo-mantelikääretorttu saa vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

Lue myös: Kääretorttu sopii kahvipöytään

karpalo-mantelikääretorttu
Kääretorttu on taas trendikäs! Karpalo, vanilja ja manteli maustavat klassikon syksyiseksi. Kuva: Niclas Mäkelä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalo-mantelikääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.