Reseptit
10
Kiitos

Karpalo-mantelikääretorttu

Kääretortut ovat taas muodikkaita. Muista tarjota niitä seuraavissa juhlissasi. Kirpeän makea karpalohillo, manteli, vaniljainen tuorejuusto ja piparkakkumauste luovat loppusyksyn kääretortulle täydellisen makukombon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karpalo-mantelikääretorttu:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
4 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

Väliin:

1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
2 dl karpalohilloa

Pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota 4 kananmunaa ja 1 1/2 dl sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään 1 dl mantelijauhetta, 4 rkl perunajauhoja, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl piparkakkumaustetta ja 1 tl leivinjauhetta ja sirottele seosta vähitellen vaahdon joukkoon, samalla kevyesti nostellen. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 7 minuuttia.

2. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna hetki jäähtyä ja irrota varoen pohjapaperi. Notkista 200 g vaniljatuorejuustoa rasiassa sekoittamalla.

3. Nostele kääretorttupohjan päälle ensin kasoiksi notkistettua tuorejuustoa. Levitä lämpimän veitsen avulla tasaiseksi. Levitä päälle 2 dl karpalohilloa.

4. Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tortun vetäytyä tunti jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

Lue myös: Kääretorttu sopii kahvipöytään

karpalo-mantelikääretorttu

Kääretorttu on taas trendikäs! Karpalo, vanilja ja manteli maustavat klassikon syksyiseksi. Kuva: Niclas Mäkelä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalo-mantelikääretorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X