Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalohillo joulutortun täytteeksi

Kokeile joulutortun täytteeksi vaihteeksi jotain muuta. Kuiva­tuista karpaloista valmistat hetkessä itse tehdyn hillon tortuille.

Ainekset

Karpalohillo:

  • 200 g kuivattuja karpaloita
  • 3 dl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • ½ dl mehutiivistettä
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuut­tia. Siirrä kattila pois levyltä ja nosta tähtianikset ja kanelitanko pois.

2. Soseuta nopeasti sauvasekoitti­mella niin, että joukkoon jää vielä karpalopaloja. Jäähdytä. Käytä tort­tujen täytteenä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Vaihtelua joulutorttuihin myös näillä ohjeilla:

Punssi-luumuleivokset

Luumuleivokset

luumutortut tuoreesta luumusta

Luumutortut tuoreista luumuista

Joulutortut voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja kastanjatahnalla.

Parhaat joulutortut

Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalohillo joulutortun täytteeksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.