
Karpalokiisseli
Kirpakka karpalokiisseli sopii tuhtien joulupöydän antimien painikkeeksi. Kiisselin kanssa maistuu valkosuklaalla maustettu kermavaahto. Tämä resepti on peräisin Saustilan kartanon joulupöydästä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Karpalokiisseli:
- 5 dl karpaloita
- 1 l vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
Karpalokiisselin pinnalle:
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kermaa
- ½ dl kookoshiutaleita tai jäisiä karpaloita
Valmistusohje
Karpalokiisseli tehdään näin:
- Mittaa karpalot ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Siivilöi marjat ja kuumenna mehu uudestaan.
- Sekoita 1 dl perunajauhoja ja 1 dl vettä. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan sokerilla maustettuun mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta, nosta kattila liedeltä, anna jäähtyä ja kaada kiisseli jäähtyneenä tarjoilumaljaan.
- Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se jäähtyneellä valkosuklaalla.
- Tarjoa karpalokiisseli kylmänä valkosuklaisen kermavaahdon kera. Ripottele karpalokiisselin pinnalle koristeeksi kookoshiutaleita tai jäisiä tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita.
Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä jälkkäreillä hurmaat jouluvieraasi
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalokiisseli
Paljonko pitää olla vettä, kun sekoitetaan perunajauhoa?
Paljonko laitetaan vettä perunajauhojen kanssa?
Löytyy Ohje-palkista Ainekset-palkin vierestä: perunajauho sekoitetaan desiin vettä.