Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Karpalokiisseli

Kirpakka karpalokiisseli sopii tuhtien joulupöydän antimien painikkeeksi. Kiisselin kanssa maistuu valkosuklaalla maustettu kermavaahto. Tämä resepti on peräisin Saustilan kartanon joulupöydästä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karpalokiisseli:

5 dl karpaloita
1 l vettä
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
Mainos

Karpalokiisselin pinnalle:

100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
0.5 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

  1. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, noin 30 minuuttia. Siivilöi marjat ja kuumenna mehu uudestaan.
  2. Sekoita perunajauhot ja vesi. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan sokerilla maustettuun mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta, nosta liedeltä, anna jäähtyä ja kaada tarjoilumaljaan.
  3. Tarjoa kiisseli kylmänä sulatetulla ja jäähdytetyllä valkosuklaalla maustetun kermavaahdon kera. Ripottele karpalokiisselin pinnalle kookoshiutaleita.

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä jälkkäreillä hurmaat jouluvieraasi

Lue myös Anna.fi/Ruoka:  Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalokiisseli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X