Kasvismunakas
Kasvismunakas sopii lounaaksi ja iltapalaksi. Se on mainio lounas myös keventäjälle. Nauti kasvismunakas täysjyväleivän kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Kasvismunakas
- 1 kpl pieni sipuli
- 150 g kesäkurpitsaa
- 150 g parsakaalia
- 250 g lehtipinaattia
- 2 tl rypsiöljyä
- 1-2 tl Provencen yrttiseosta
- 4-5 kpl kananmunaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ tl suolaa
- ½ tl vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
Kasvismunakas valmistuu näin helposti:
Kasvismunakas on vaivaton tehdä ja maistuu kaikille.
- Kuori ja hienonna ensin sipuli, puhdista ja pilko sitten kesäkurpitsa ja parsakaali sekä kuullota kasvikset öljyssä pannulla.
- Lisää suikaloitu pinaatti viimeisenä ja mausta kasvikset yrttiseoksella.
- Sekoita munat, vesi, tärkkelys ja mausteet ja kaada kasvisten päälle, vähennä lämpöä.
- Peitä pannu kannella ja anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä. Tarjoa kasvismunakas heti.
Vinkki. Samalla tavoin voit tehdä munakkaan muistakin kasviksista, helpoimmin pakastesekoituksesta. Kasvismunakkaaseen sopivat esimerkiksi pakasteherneet tai -pavut. Tai kokeile tomaatti-basilikamunakasta. Käytä siihen noin 200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja ja 10 kappaletta basilikanlehteä.
Katso myös: Kotilieden parhaat munakasreseptit
Katso myös Anna.fi: Vege-poke, avokado-hernerisotto ja kolme muuta kasvisruokaa, jotka valmistuvat noin puolessa tunnissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvismunakas