
Tomaatti-pastakeitto
Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Tomaatti-pastakeitto:
- 6-8 isoa tomaattia
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerinvartta
- 1 punainen chili
- 1 rkl oliiviöljyä
- parmesaanijuuston kuoripala
- 1 l vettä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 basilikan oksaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- 2 dl isokokoista pastaa, esim. rigatoni
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Tomaatti-pastakeitto tehdään helposti näin:
1. Kalttaa ensin tomaatit. Viillä tomaattien päihin ristikkäisviillot ja kasta 10–15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta kylmään veteen ja vedä tomaattien kuoret pois. Poista kova kannat ja pilko tomaatit.
2. Kuori ja leikkaa sipuli, valkosipulit, porkkana ja lehtisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili pituussuunnassa ja poista kanta, siemenet ja kaikki vaalea osa. Hienonna chili. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
3. Lisää pilkotut tomaatit mehuineen ja pala parmesaanin kuorta. Keitä 5 minuuttia, jotta tomaatit hieman sakenevat. Lisää vesi, tomaattisose, basilikanoksat ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen 30–40 minuuttia.
4. Poista juuston kuoripala ja basilikanoksat. Lisää pasta ja keitä, kunnes pasta on napakan kypsää, noin 8 minuuttia. Tarjoile tomaatti-pastakeitto vastaraastetun parmesaanijuuston kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy uskomattoman herkullinen Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-pastakeitto
Ihan kiva lista aineksia…mutta missä oli se teko ohje.
Kaikki vaan samaan pataan..kattilaan ja hups keitto on valmis