Reseptit
yli 60 min
4

Tomaatti-pastakeitto

Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaatti-pastakeitto:

6-8 isoa tomaattia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
1 punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
parmesaanijuuston kuoripala
1 l vettä
2 rkl tomaattisosetta
2 basilikan oksaa
2 tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
2 dl isokokoista pastaa, esim. rigatoni
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kalttaa ensin tomaatit. Viillä tomaattien päihin ristikkäisviillot ja kasta 10–15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta kylmään veteen ja vedä tomaattien kuoret pois. Poista kova kannat ja pilko tomaatit.

2. Kuori ja leikkaa sipuli, valkosipulit, porkkana ja lehtisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili pituussuunnassa ja poista kanta, siemenet ja kaikki vaalea osa. Hienonna chili. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.

3. Lisää pilkotut tomaatit mehuineen ja pala parmesaanin kuorta. Keitä 5 minuuttia, jotta tomaatit hieman sakenevat. Lisää vesi, tomaattisose, basilikanoksat ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen 30–40 minuuttia.

4. Poista juuston kuoripala ja basilikanoksat. Lisää pasta ja keitä, kunnes pasta on napakan kypsää, noin 8 minuuttia. Tarjoile vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.

Maista myös näitä tomaattikeittoja:

paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto

tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

bloody mary -keitto

Bloody Mary -keitto

Anna.fi: Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaatti-pastakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X