Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapukeitto

Katkarapukeitto saa sopivan tulisen potkunsa makeasta chilikastikkeesta ja valkosipulista. Tarjoa herkullinen keitto alkuruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Katkarapukeitto:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 3 dl vahvaa kalalientä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 nippu basilikaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 300 g tuoreita katkarapuja

Valmistusohje

Katkarapukeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna öljy kasarissa, lisää silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota pehmeiksi.
  2. Lisää valkoviini, tomaattipyree, kookosmaito, kalaliemi ja sokeriherneet. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi katkaravut, chilikastike, silputtu basilika ja mausteet. Tarjoa katkarapukeitto heti.

Katso myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Välimeren kala-äyriäiskeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.