Katkarapukeitto
Katkarapukeitto saa sopivan tulisen potkunsa makeasta chilikastikkeesta ja valkosipulista. Tarjoa herkullinen keitto alkuruokana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Katkarapukeitto:
- 3 rkl rypsiöljyä
- 4 kpl salottisipulia
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 3 dl valkoviiniä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl kookosmaitoa
- 3 dl vahvaa kalalientä
- 100 g sokeriherneitä
- 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
- ½ ruukku basilikaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 300 g tuoreita katkarapuja
Valmistusohje
Katkarapukeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Hienonna salottisipulit.
- Kuumenna öljy kasarissa, lisää silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota ne pehmeiksi.
- Lisää sipuleiden joukkoon valkoviini, tomaattipyree, kookosmaito, kalaliemi ja sokeriherneet. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi katkaravut, chilikastike, silputtu basilika ja mausteet. Tarjoa katkarapukeitto heti.
Vinkki: Katkarapukeitto sopii aterian alkupalaksi tai lounaaksi tuoreen, rapeakuorisen vaalean leivän kanssa tarjottuna.
Lue myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä
Lue myös Anna.fi: Näin teet Välimeren kala-äyriäiskeiton
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapukeitto