Reseptit
30-60 min
6

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl za'atar-mausteseosta
0.5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja korianteria

Paistamiseen

öljyä

Paprikatahna

4 dl saksanpähkinöitä
1 prk (465/360 g) kuorittua ja paahdettua säilykepaprikaa
0.5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna maistuvat lounaaksi tai iltapalaksi. Mehukkaat kesäkurpitsapannarit tarjoillaan arabikeittiöistä tutun muhammaran eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehdyn tahnan kera. Lisänä voi tarjoilla za’atarilla maustettua hummustahnaa ja vastapaistettua naan-leipää.

1. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Nosta siivilään ja puristele raaste mahdollisimman kuivaksi.

2. Nosta raaste kulhoon ja sekoita joukkoon kanamunat ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä mausteseos ja yrtit. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna pannaritaikinan turvota noin puoli tuntia.

3. Valmista paprikatahna. Nosta saksanpähkinät monitoimikoneeseen tai monitoimileikkuriin ja aja tasaiseksi. Valuta säilykepaprikat ja lisää pähkinämurskeen joukkoon loppujen ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi.

4. Kuumenna lettupannulla tilkka öljyä ja annostele taikinaa pannulle. Paista kesäkurpitsapannareita kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoile kesäkurpitsapannarit paprikatahnan kera.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Paahdettu kurpitsasalaatti
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X