Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsapihvit

Gluteenittomat ja munattomat kesäkurpitsapihvit pysyvät koossa kikhernejauhojen avulla. Tarjoa pihvit vihannestsatsikin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsapihvit

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 200 g raejuustoa
  • ½ dl basilikaa ja timjamia
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Vihannestsatsiki

  • 8 retiisiä
  • 1 kurkku
  • 4 dl maustamatonta paksua kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kesäkurpitsapihvit ja vihannestsatsiki tehdään helposti näin:

1. Raasta kaksi kesäkurpitsaa ja nostele raaste isoon siivilään. Puristele raastetta käsin ja anna sen valua tunnin ajan. Purista ylimääräinen neste pois (voit käyttää sen esim. lasagnen kastikkeeseen) ja laita puristettu raaste isoon kulhoon.

2. Lisää purkki eli 200 grammaa raejuustoa, puoli desilitraa basilikaa tai imjamia, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja desilitra kikhernejauhoja. Sekoita taikina hyvin. Muotoile käsin pieniä ja litteitä pihvejä.

3. Paista kesäkurpitsapihvit rypsiöljyssä rapeiksi muutama minuutti per puoli.

4. Raasta kahdeksan retiisi ja kurkku. Sekoita kasvisraasteet ja neljä desilitraa maustamatonta paksua jogurttia. Mausta teelusikallisella suolaa ja pippurilla.

5. Tarjoa kesäkurpitsapihvit vihannestsatsikin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.

Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.