Reseptit
30-60 min
4

Keväinen ahvenkeitto

Keväinen ahvenkeitto tehdään kesäkeiton tapaan. Pinaatin korvaa rautapitoinen nokkonen ja kalaksi sopivat vaikka itse mökkirannasta narratut ahvenet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3-4 kookasta ahventa (tai 6- 8 ahvenfileetä)
noin 1 ½ l vettä
2 tl suolaa
kokonaisia valkopippureita
1 sipuli
tllinvarsia
4 pientä porkkanaa
1 l uusia perunoita
noin 1 dl ryöpättyjä nokkosia
2 dl tuoreita herneitä
sipulinvarsia tai ruohosilpulia
tilliä

Valmistusohje

 

1. Perkaa ja fileoi kalat. Mittaa vesi kattilaan. Lisää joukkoon kalojen päät ja ruodot sekä sipuli, suola, pippuri ja tillinvarret. Keitä päistä ja ruodoista keitolle liemi, jonka keittoaika on noin 20 minuuttia.

2. Kuori, puhdista ja pilko kasvikset. Siivilöi liemi ja pane liemeen ensin porkkanat ja perunat, keitä noin 15 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kalafileet sekä silputut sipulinvarret ja tilli.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keväinen ahvenkeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X