Keväinen rapusalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
- keitettyjä viiriäisenmunia tai kananmunia
rapuvartaat:
- 24 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
marinadi:
- 1 tl sitruunaruohotahnaa tai 2 sitruunaruohoa
- 1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2-3 tl sweet-chilikastiketta
- 1 rkl öljyä
- limetin mehu
- ½ dl silputtua persiljaa
salaatti:
- sydänsalaatin lehtiä
- pussillinen salaattisekoitusta tai erilaisia lehtisalaatteja
- rucolanlehtiä
- vuonankaalinlientä
- (2 avokadoa)
kastike:
- 1 rkl limettimehua
- 3 rkl sitruunaöljyä tai oliiviöljyä
- rouhittua merisuolaa myllystä
- rouhittua mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- marinoimisaika 30 minuuttia
- grillausaika 10-15 minuuttia
- Keitä munat kypsiksi, viiriäisenmunia 3 minuuttia, kananmunia noin 8 minuuttia. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä.
- Sekoita marinadi ja anna ravunpyrstöjen maustua siinä puolisen tuntia. Liota bambuvartaita sama aika kylmässä vedessä. Siivilöi ravut liemestä ja työnnä ne vartaisiin.
- Grillaa lieden grillivastuksen alla viitisen minuuttia tai 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä.
- Huuhdo ja kuivaa salaatin lehdet. Kokoa salaatinlehdistä ja avokadokuutioista annokset lautasille. Pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Pyöräytä pinnalle suolaa ja pippuria. Lisää lautaselle viiriäisen munat tai kananmunalohkoja sekä rapuvartaat.
- VINKKI: Rapujen sijaan voit pujottaa vartaisiin lohta tai muuta kalaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväinen rapusalaatti