
Kevyt suklaamoussekakku
Muhkeassa suklaamoussekakussa on kevyt vanukasmainen täyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kevyt suklaamoussekakku
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
täyte:
- 6 liivatelehteä
- 1 dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 4 rkl perunajauhoja
- 6 dl rasvatonta maitoa
- 50 g tummaa suklaata
- 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvapitoisuus 9 %)
- ½ dl kuumaa vahvaa kahvia
pinnalle:
- tummaa suklaata
Valmistusohje
Kevyt suklaamoussekakku leivotaan näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon varovasti nostellen. Siirrä kolmannes taikinasta toiseen pienempään kulhoon ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä vaalea kakkutaikina leivinpaperoidulle uunipellille ja pursota sen päälle tummia taikinaraitoja noin kahden sentin välein.
2. Paista raidallista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Nosta hetkeksi jäähtymään. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna jäähtyä.
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja perunajauhot kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seosta sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Anna seoksen jäähtyä.
4. Vatkaa vaniljakastikkeesta mahdollisimman paksu vaahto. Kuumenna kahvi kattilassa ja sulata liivatelehdet kahviin. Anna hieman jäähtyä. Kaada liivateseos suklaakiisseliin ja kääntele lopuksi joukkoon vaniljakastike. Sekoita.
5. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm). Vuoraa myös reunat korkeilla leivinpaperisuikaleilla. Katso kakkulevyn pintaa ja suunnittele, miten päin haluat raidat kakun ulkopintaan.
6. Leikkaa kakkulevyn reunasta vuoan pohjan kokoinen rengas ja pane se vuokaan. Leikkaa loppu levy leveiksi, vuokaa hieman korkeammiksi kakkusuikaleiksi. Asettele levyt varovasti pystyyn ja hieman lomittain niin, että kauniista raitapinnasta tulee kakun ulkopinta. Kaada täytemassa varovasti vuokaan ja peitä vuoka. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kevyt suklaamoussekakku suklaalastuilla tai kaakaojauheella.
Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin
Lue myös Anna.fi/ruoka: Tumma suklaamousse ja mustaherukkamarmeladi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt suklaamoussekakku