Reseptit
30-60 min
10

Kikherne-kasvissalaattia ja leipäkrutonkeja

Ruokaisassa kikherne-kasvissalaatissa maistuvat Välimeren maut. Hyvä öljypohjainen kastike antaa mehevyyttä salaatille. Kuivahtaneesta vaaleasta leivästä saat tehtyä rapeita leipäkrutonkeja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kikherne-kasvissalaatti

2 prk (à noin 200–300 g) kypsiä säilykekikherneitä
2 punasipulia
1 kurkku
150 g retiisiä
2 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
1/4 kuivahtanutta maalaisleipää
1 ruukku rucolaa
1 ruukku rapeaa vihreää salaattia

Kastike:

1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
1/2 tl sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Huuhtele kikherneet ja valuta hyvin. Kuori ja halkaise punasipulit, leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Pese ja halkaise kurkku, ota siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi. Pese ja leikkaa retiiseistä kannat pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese ja halkaise tomaatit.

2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda öljytyllä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi, saat lisää makua kun lisäät yhden hienonnetun valkosipulinkynnen joukkoon.

3. Pese salaatit ja revi pienemmiksi.

4. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset, kastike ja osa leipäkrutongeista. Anna seoksen maustua 15 minuuttia. Asettele pestyt salaatit vadin pohjalle ja kaada kikherne-kasvisseos päälle. Lisää päälle loput leipäkrutongit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Lisää salaatteja noutopöytään: 

pancetta-pastasalaatti

Pancetta-pastasalaatti

sriracha-katkarapusalaatti

Sriracha-katkarapusalaatti

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Anna.fi: Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.