Reseptit
30-60 min
4

Kikherne-kasviscurry pinaatilla

Kevyt kasvisruoka valmistuu kikherneistä ja kasviksista. Jos kaipaat ruokaisuutta, tarjoa curryn lisukkeena täysjyväriisiä. Kikherneet sisältävät paljon proteii­nia ja kuitua, ja ne kestävät hyvin keittämistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kikherne-kasviscurry pinaatilla:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl vihreää thaicurrytahnaa
2 tl garam masala -mausteseosta
2 cm:n pala inkivääriä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kevytkookosmaitoa
8 kirsikkatomaattia
1 pieni vihreä omena
1 porkkana
1/2 kesäkurpitsa
1 tlk (310/265 g) kikherneitä
2 kaffirlimetinlehteä
1/2 limetti
1/2-1 tl suolaa

Lisäksi:

tuoretta pinaattia
täysjyväleipää

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omena ja porkkana. Viipaloi kesäkurpitsa.

2. Kuumenna öljy. Lisää currytahna, garam masala ja raastettu inkivääri. Kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä hetki.

3. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Lisää vielä kirsikkatomaatit, omena, porkkana ja kesäkurpitsa, kikherneet ja kaffirlimetinlehdet. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes neste on sopivasti haihtunut.

4. Purista lopuksi joukkoon limetin mehu ja mausta tarvittaessa suolalla. Poista kaffirlimetinlehdet ennen tarjoilua. Nauti curry tuoreen pinaatin ja täysjyväleivän kera.

Yksi annos kikherne-kasviscurrya ja täysjyväleipää sisältää 460 kcal.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/19.

Kevyitä kasvisruokia:

kookos-kasviscurry

Kookos-kasviscurry

Kasviscurrya pannussa

Kasviscurry

kukkakaali-linssikeitto

Kukkakaali-linssikeitto

Anna.fi: Kurpitsa-kikhernecurry

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kikherne-kasviscurry pinaatilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X