Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat

Myyjäisissä mok­kapalat viedään käsistä ensimmäi­senä. Gluteenit­tomat ja täysin vegaaniset mok­kapalat maistu­vat kaikille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Vegaanisten mokkapalojen pohja:

 • 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 3 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 dl sulatettua margariinia (maidotonta)
 • 3 dl vettä
 • 1 dl tummaa kaakaojauhetta

Mokkapalojen kuorrutus:

 • 50 g maidotonta margariinia
 • 5 dl tomusokeria
 • 5 rkl kahvia
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vegaaniset mokkapalat ovat myös gluteenittomat. Ne leivotaan helposti näin:

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasva ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Kuorrute laitetaan täysin jäähtyneen pohjan päälle.

2. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja lisää kahvi sen joukkoon. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan margariiniseoksen joukkoon kevyesti sekoittaen. Levitä kuorrute pohjan päälle, koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa paloiksi kuumaan veteen kostutetulla veitsellä, jotta saat kauniit vegaaniset mokkapalat.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Lue myös: Vegaaninen jouluruoka – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi: Näin leivot vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee puddingit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat

Tolpan mummu.

Valmistus ohjetta ei tullut minulle, perheessä gluteiinikkoja joten olisi kiva valmistaa. Varmaan olisi mieluista tarjottavaa. Miten suuri pellillinen tästä tulee?

Kotiliesi Toimitus

Hei,
Taikinasta tulee normaalin 60 cm:n uunin pellillinen. Jos katsot reseptiä kännykällä, klikkaa reseptissä Ainekset-kohdan vieressä olevaa Ohje-kohtaa ja saat valmistusohjeen esille Kotilieden resepteissä. Tässä vielä valmistusohje varmuuden vuoksi:
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasva ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Kuorrute laitetaan täysin jäähtyneen pohjan päälle.

2. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja lisää kahvi sen joukkoon. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan margariiniseoksen joukkoon kevyesti sekoittaen. Levitä kuorrute pohjan päälle, koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa paloiksi kuumaan veteen kostutetulla veitsellä, jotta saat kauniita mokkapaloja.

Leipojatäti

Onkohan tässä ohjeessa tullut virhe jauhon määrään. Tuolla jauhomäärällä taikinasta ei nimittäin tule missään nimessä kaadettavaa, vaan todella jämäkkä tahna. Itse lisäsin siihen paljon nestettä ja sulatettua rasvaa, ja näin sain taikinan jotenkin levitettyä pellille. Maultaan tästä tuli kyllä muokkauksien jälkeen ihan hyvä. Aion kokeilla tätä uudestaan, mutta jauhoa aion laittaa korkeintaan puolet tuossa ohjeessa ilmoitetusta määrästä.

TÄMÄ OLI AIVAN HIRVEÄÄ SIITÄ TULI KEKSIÄ!!!!!!😵😵🤮🤮🤢🤢

ulriika

Olen keliaakikko. Valmistin tupla-annoksen juuri ohjeiden mukaan, ja tuli erinomaiset pellilliset. Varmaan on vähän jauhoista kiinni asia.

Leipuri

Jos teette, niin lisätkää enemmän vettä! Tuolla vesimäärällä taikinasta tuli epämääräinen klöntti.

Johan on

Todellakin aivan liikaa jauhoja suhteessa nestemäärään. Käytimme Pirkka-gluteenitonjauhoseos. Oli kuin sementtiä, äkkiä vettä lisää ja rasvaa. Tuli paksuja kumikeksejä 🤣
Teimme toisen erän 6dl jauhoja ja muut määrät ohjeen mukaan. Tuli parempi.

Vegaaninen, sokeriton, maidoton

Onko kukaan testannut mantelijauhoilla?

A

Miksi tätä ohjetta ei korjata? Useampi sanonut, että aivan liian vähän nestettä ja samaa mieltä olen. Taikina oli epämääräinen köntti. Lisäsin jonkin verran nestettä, mutta ilmeisesti en tarpeeksi. Pohjasta tuli kumimainen. Ei jatkoon!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.