
Royalmokkapalat
Royalmokkapalat viimeistellään juhlapöytään näyttävästi. Pinta koristellaan upeasti kuninkaallisesti kaksikerroksisilla suklaalevypaloilla, herkullisilla pähkinöillä ja kultapölyllä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Royalmokkapalat, pohja
- 200 g voita
- 120 g Royal-suklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl täysmaitoa
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 3 rkl kaakojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl psylliumia
Royalmokkapalat, kuorrutus
- 125 g voita
- 5 rkl vahvaa kahvia (valmista kahvia, ei purua)
- 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 7 dl tomusokeria
Royalmokkapalat, pinnalle
- 60 g macadamiapähkinöitä
- 1 Royal-suklaalevy (120 g)
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl kultaglitteriä
Valmistusohje
Royalmokkapalat leivotaan helposti näin:
- Sulata 200 grammaa voita ja yksi levy eli 120 grammaa paloiteltua Royal-suklaata kattilassa keskilämmöllä sekoitellen. Nosta jäähtymään, kun suklaa on täysin sulanut.
- Vatkaa neljä kananmunaa ja kaksi desilitraa sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli viisi desilitraa gluteenitonta jauhoseosta, kolme ruokalusikallista tummaa sokeroimatonta kaakaojauheeta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista psylliumia keskenään. Lisää ne sekä kaksi desilitraa täysmaitoa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi suklaa-voiseos.
- Taittele leivinpaperin jokainen reuna ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Valuta taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
- Mittaa kuorrutuksen ainekset eli 125 grammaa voita, viisi ruokalusikallista vahvaa kahvia, neljä ruokalusikallista tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta ja seitsemän desilitraa tomusokeria kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes voi on täysin sulanut. Anna jäähtyä hetki. Valuta kuorrute pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Rouhi 60 grammaa macadamiapähkinöitä ja paloittele yksi levy eli 120 grammaa Royal-suklaata. Ripottele pinnalle koristeet ennen kuin kuorrute ehtii jähmettyä
- Kun kuorrutus on kovettunut, sirota pintaan koristeeksi yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta ja halutessasi kaksi teelusikallista kultaglitteriä. Leikkaa royalmokkapalat annospaloiksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Suussa sulavat suklaareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Royalmokkapalat