Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupiirakka pellillinen

Kinkkupiirakka on helppo leipoa kerralla vaikka koko pellillinen. Tuplajuusto on tämän mehevän ja maukkaan kinkkupiirakan salaisuus. Pohjassa on emmentaalia ja täytteessä sveitsiläistä aromikasta Gruyèreä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kinkkupiirakka pellillinen

  • 250 g kylmää voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 250 g juustoraastetta (esim. emmentaalia)

Täyte

  • 1 purjo
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 350 g savukinkkua palana
  • 300 g ranskankermaa
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 dl juustoraastetta (esim. Appenzelleria tai Gruyèrea)

Valmistusohje

Kinkkupiirakka pellillinen leivotaan helposti näin:

  1. Nypi 250 grammaa kylmää voita, neljä desilitraa vehnäjauhoja ja 250 grammaa juustoraastetta yhteen. Painele taikina tasaiseksi ja kauli tai taputtele leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Liu’uta paperi reunalliselle pellille. Painele taikinaa niin, että saat reunat piirakalle.
  2. Halkaise purjo pitkittäin muutamaan osaan. Pese hyvin. Hienonna purjon vaalea osa ja pehmeät vihreät osat. Kuullota purjoa öljyssä pannulla noin 15 minuuttia.
  3. Kuutioi 350 grammaa savukinkkua ja lisää se pannulle. Nosta lämpöä ja ruskista purjo ja kinkku.
  4. Sekoita kaksi purkkia eli yhteensä 300 grammaa ranskankermaa, kaksi desilitraa ruoka- tai kuohukermaa ja kaksi kananmuna. Lisää puoli teelusikallista suolaa, teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja neljä desilitraa juustoraastetta.
  5. Levitä purjo-kinkkupaistos piirakkapohjalle. Kaada päälle täyte.
  6. Paista kinkkupiirakka pellillinen 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa kinkkupiirakka täysin jäähtyneenä esimerkiksi rapsakan salaatin kera.

kinkkupiirakka pellillinen

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2023.

Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka on takuuvarma tarjottava – kokosimme parhaat piirakkaohjeet joka makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupiirakka pellillinen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.