Kirsikkapiirakka
- Kasvis
Ainekset
pohjataikina:
- 150 g mantelimassaa
- 150 g voita
- ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl Kylmää vettä
pinnalle:
- 1 kg kirsikoita
- 1 dl hillosokeria
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
- Huuhdo kirsikat ja poista kivet. Kiehauta kirsikat ja hillosokeri. Mausta karvasmantelilla.
- Nypi mantelimassa, rasva, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua noin 15 minuuttia jääkaapissa.
- Painele taikina piirasvuokaan. Tue piirakkapohjan reunat foliosta taivutetulla pannalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kaada kirsikat vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kaada kirsikoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkapiirakka