Reseptit
30-60 min
6

Kokonainen täytetty kasvisleipä ja aioli

Voiko helpompaa piknik-herkkua enää olla? Koverra leivän sisus ja täytä mieleisilläsi täytteillä, leikkaa paloiksi ja nauti. Tee leipä valmiiksi edellisenä päivänä, niin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täytetty kasvisleipä:

1 pyöreä maalaisleipä
4 rkl oliiviöljyä
250 g mozzarellajuustoa (esim. Riitan herkku)
1/2 ruukkua rucolaa
2 isoa tomaattia
1/2 ruukkua basilikanlehtiä
2 kpl (1/2 prk) isoa punaista paahdettua säilykepaprikaa (lasipurkissa säilykehyllyssä)

Aioli eli valkosipulimajoneesi:

2 isoa valkosipulinkynttä
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl dijoninsinappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin aioli. Kuori ja murskaa 2 isoa valkosipulinkynttä. Mittaa valkosipulinkynnet sekä 2 dl rypsiöljyä, 1 kananmuna, 1 rkl dijonsinappia ja ripaus suolaa sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Aloita valmistus niin, että soseuttaminen alkaa pohjalta ja nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista. Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

2. Leikkaa leivästä pyöreästä maalaisleivästä kansi ja koverra sisus. Tee sisuksesta korppujauhoa. Valuta 4 rkl oliiviöljyä leivän sisään ja reunoille.

3. Leikkaa 250 g mozzarellajuustoa ja 2 isoa tomaattia viipaleiksi. Täytä leipä laittamalla pohjalle ensin aiolia, sitten mozzarellaviipaleita, 1/2 ruukkua rucolaa, tomaattisiivuja, levitä päälle vielä aiolia, 1/2 ruukkua basilikanlehtiä sekä lopuksi 2 kpl valutettuja ja siivutettuja punaisia paahdettuja säilykepaprikoita.

5. Laita kansi päälle ja kääri kelmuun. Laita kylmään ja laita leivän päälle esimerkiksi leikkuulauta. Tämä helpottaa leivän leikkaamista ja täytteet pysyvät paremmin kasassa. Anna olla kylmässä vähintään 8 tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa annospaloiksi.

Katso myös: Mufuletta – täytetty kokonainen leipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokonainen täytetty kasvisleipä ja aioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X