Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen paukun Eggnog

Kolmen paukun eggnog on mausteista ja makeaa. Sakea ja sammetisen pehmeä jälkiruokajuoma on kruunattu jouluisen makeilla mausteilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Kolmen paukun eggnog

  • 6 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tummaa rommia
  • 0.5 dl viskiä
  • 0.5 dl brandya tai konjakkia
  • 5 dl täysmaitoa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 3 tähtianista
  • vaniljatanko tai vaniljasokeria
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 2 dl kuohukermaa

pinnalle:

  • suklaarouhetta

Valmistusohje

Kolmen paukun eggnog valmistuu näin.

1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa. Lisää alkoholit hyvin vatkaten. Halutessasi voit käyttää myös yhtä alkoholia.

2. Mittaa maito, paloiteltu valkosuklaa, tähtianikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan ja kuumenna. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se ja muskottijauhe kuumaan maitoon. Kaada maitoseos vähitellen, hyvin vatkaten keltuaisten joukkoon. Anna seoksen levätä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.

3. Lisää vaahdotettu kerma hyvin vatkaten munamaitoon ja kaada laseihin. Ripota pinnalle suklaarouhetta. Tarjoa kolmen paukun eggnog jälkiruokana.

Katso myös: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma suklaa x 7 – kokosimme parhaat reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen paukun Eggnog

Sinun täytyy kommentoidaksesi.