Reseptit
30-60 min
10

Kookos-mustikkapiiraat

Kookos-mustikkapiiraat sopivat niin jälkiruoaksi jäätelön kera kuin kahvipöytäänkin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
175 g voita
1 1/2 dl kookossokeria
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 dl kookosjauhoja
1 1/2 dl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 kananmuna

Täyte:

2 1/2-3 dl mustikkahilloa

Valmistusohje

1. Sulata rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään, ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinan joukkoon kanamunan kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele 3/4 osaa taikinasta pinnoitettuihin tai silikonisiin pieniin piirakkavuokiin. Painele haarukalla taikinapohjiin reikiä. Täytä hillolla.

3. Muotoile lopusta taikinasta koristeet. Pyöritä ohuita nauhoja varovaisesti käsien välissä. Nosta tangot ristikkäin piiraiden päälle.

4. Paista uunin keskitasolla 200 lämpöasteessa 15–18 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa esimerkiksi jäätelön kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Mustikat maistuvat myös näissä leivonnaisissa:

Mustikkapiirakka

Mustikkapiiras kookoshiutaleiden kera

gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton mustikkapiirakka

mustikkabannoffee

Mustikkabanoffee

Ruoka.fi: Mustikka-maissipiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kookos-mustikkapiiraat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X