Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Korileipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juuri:

300 g ( 4,5 dl) kauraista sämpyläjauhoa
2 dl Kylmää vettä
10 g tuoretta hiivaa

Taikina:

450 g (noin 7 dl) kauraista sämpyläjauhoa
2 tl suolaa
15 g hiivaa
3.5 dl lämmintä vettä
0.5 dl oliiviöljyä

Koriin:

jauhoja

Valmistusohje

  • juuren tekeytyminen 24 tuntia
  • valmistusaika 2 ½ tuntia

1. Sekoita juuritaikinan ainekset ja anna tekeytyä huoneenlämmössä kelmun ja leivinliinan alla seuraavaan päivään.
2. Sekoita suola jauhoihin. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää juuritaikina, jauhot ja öljy veteen ja alusta taikina. Anna kohota.
3. Revi ja vaivaa taikinaa, leivo leiväksi. Jauhota kori ja kohota leipää siinä. Kumoa pellille ja paista noin tunnin ajan 200-asteisessa uunissa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X