Reseptit

Korileipä

Ainekset

Juuri:

  • 300 g ( 4,5 dl) kauraista sämpyläjauhoa
  • 2 dl Kylmää vettä
  • 10 g tuoretta hiivaa

Taikina:

  • 450 g (noin 7 dl) kauraista sämpyläjauhoa
  • 2 tl suolaa
  • 15 g hiivaa
  • 3.5 dl lämmintä vettä
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Koriin:

  • jauhoja

Valmistusohje

Korileipä
  • juuren tekeytyminen 24 tuntia
  • valmistusaika 2 ½ tuntia

1. Sekoita juuritaikinan ainekset ja anna tekeytyä huoneenlämmössä kelmun ja leivinliinan alla seuraavaan päivään.
2. Sekoita suola jauhoihin. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää juuritaikina, jauhot ja öljy veteen ja alusta taikina. Anna kohota.
3. Revi ja vaivaa taikinaa, leivo leiväksi. Jauhota kori ja kohota leipää siinä. Kumoa pellille ja paista noin tunnin ajan 200-asteisessa uunissa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.