Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kotitekoinen ketsuppi

Itse tehty ketsuppi hakkaa mennen tullen kaupan valmisversiot. Ketsuppiin voi käyttää ylikypsiä tomaatteja. Herkullista makua ketsuppiin tuovat omenat.

Ainekset

Kotitekoinen ketsuppi

  • 1 kg ylikypsiä tomaatteja
  • 1-2 sipulia tai hapanta omenaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl hillosokeria

Valmistusohje

Tee itse ketsuppi:

1. Huuhdo ja lohko tomaatit kattilaan.

2. Lisää kuorittu ja raastettu sipuli tai omenat, joista olet poistanut siemenkodat.

3. Kuumenna sekoittaen ja lisää vesi. Keitä kunnes tomaatit soseutuvat.

4. Jäähdytä seosta hetki ja jauha se sitten hienoksi sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa.

5. Lisää mausteet ja keitä edelleen kunnes seos on sopivan sakeaa. Mausteita voit myös lisätä makusi mukaan.

6. Tölkitä sose kuumana kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit heti. Säilytä kylmässä. Tai pakkaa sose pakastusrasioihin 8/10 tilavuuteen ja pakasta jäähtyneenä.

Lue myös: Kokataan tomaatista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotitekoinen ketsuppi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.