Kovat kermakaramellit
Kovat kermakaramellit ovat sokerihiiren unelma. Paloittele kovat kermakaramellit pieniksi paloiksi. Massasta tulee iso määrä, ja siksi näistä herkuista riittää koko jouluksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 100 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kovat kermakaramellit
- 1 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- ¼ dl glukoosisiirappia
- 1 rkl voita
- ¼ tl etikkaa
Lisäksi
- 1 tl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kovat kermakaramellit tehdään helposti näin:
- Mittaa kattilaan yksi desilitra kuohukermaa, 1 1/2 desilitraa sokeria, yksi desilitra vaaleaa siirappia ja 1/4 desilitra glukoosisiirappia. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes lämpömittari näyttää 140 astetta. Sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen voita ja 1/4 teelusikallinen etikkaa. Levitä massa kevyesti öljytylle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Kun karamelli on jäähtynyt käsiteltäväksi, leikkaa se muutamaan osaan. Venyttele ja taittele paloja kaksin kerroin. Ennen jähmettymistä venytä paloja nauhamaisiksi ja kieritä spiraalille.
- Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna kovettua ja säilytä kovat kermakaramellit jääkaapissa.
Vinkki! Jos massa käsiteltäessä jähmettyy liikaa, laita se hetkeksi mikroon. Lämmetessään massa notkistuu ja voit jatkaa käsittelyä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet
Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kovat kermakaramellit