Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kovat kermakaramellit

Kovat kermakaramellit ovat sokerihiiren unelma. Paloittele kovat kermakaramellit pieniksi paloiksi. Massasta tulee iso määrä, ja siksi näistä herkuista riittää koko jouluksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
100  annosta

Ainekset

Kovat kermakaramellit

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • ¼ dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  • ¼ tl etikkaa

Lisäksi

  • 1 tl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kovat kermakaramellit tehdään helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan yksi desilitra kuohukermaa, 1 1/2 desilitraa sokeria, yksi desilitra vaaleaa siirappia ja 1/4 desilitra glukoosisiirappia. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes lämpömittari näyttää 140 astetta. Sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen voita ja 1/4 teelusikallinen etikkaa. Levitä massa kevyesti öljytylle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Kun karamelli on jäähtynyt käsiteltäväksi, leikkaa se muutamaan osaan. Venyttele ja taittele paloja kaksin kerroin. Ennen jähmettymistä venytä paloja nauhamaisiksi ja kieritä spiraalille.
  3. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna kovettua ja säilytä kovat kermakaramellit jääkaapissa.

Vinkki! Jos massa käsiteltäessä jähmettyy liikaa, laita se hetkeksi mikroon. Lämmetessään massa notkistuu ja voit jatkaa käsittelyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kovat kermakaramellit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.