Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Krannin tilan suussasulavat lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat kahvipöydän klassisia tarjottavia. Krannin tilan emäntä jakoi Kotiliedelle rakkaan perinnereseptinsä. Lusikkaleipiin käytetään tilan omia vehnäjauhoja. Nämä perinteiset pikkuleivät täytetään vadelmahillolla ja pyöräytetään lopuksi erikoishienossa sokerissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Krannin tilan lusikkaleivät:

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa
  • 4-4 ½ dl Krannin tilan vehnäjauhoja
  • vadelmahilloa
  • 2 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

Lusikkaleivät leivotaan Krannin tilan reseptillä näin:

1. Sulata ja kiehauta voi kattilassa. Jäähdytä tovi. Lisää jäähtyneeseen voisulaan sokeri hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri keskenään, ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Anna taikinan vetäytyä 15 min jääkaapissa.

2. Muotoile teelusikalla sormin painellen tiivis lusikan kuppiosan muotoinen taikinapala ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille tasainen (sormipainelupinta) alaspäin. Laita uunipellille parillinen määrä paloja.

3. Paista 200 C uunin keskitasossa siten, että taikinapalojen reunat saavat aavistuksen kullanruskeaa väriä (muutama minuutti). Jäähdytä tovi.

4. Täytä lusikkaleivät. Lisää nokare vadelmahilloa lusikkaleivän tasaiselle pinnalle ja paina toinen kappale vastineeksi. Pyöräytä ruokalusikan avulla erikoishienossa sokerissa ja nostele lusikkaleivät varovasti tarjoiluastiaan.

Krannin tilan emännän lisävinkki: ”Lusikkaleipätaikinamassaa voi arvioida paistamalla koepiparit. Jos testikappaleet leviävät, lisää hiven jauhoja ja tee testi uudelleen. Kannattaa laittaa aluksi mieluummin varovasti ja vähän vähemmän jauhoja ja lisätä myöhemmin. Kivikovaa taikinaa on vaikea pelastaa. Itse valmistan tällä reseptillä joka kerta lusikkaleipiä, mutta käsituntuma ja testikappaleet kuuluvat silti jokaiseen paistokertaan. Harjoittele kärsivällisesti. Krannin tilan vehnäjauhot soveltuvat hyvin näihin pipareihin hienojakoisuutensa vuoksi!”

Lue myös: Kotilieden lukijoiden parhaat pikkuleivät

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Kokosimme parhaat pikkuleivät, katso ohjeet 8 x hurmaava pikkuleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Krannin tilan suussasulavat lusikkaleivät

Peltoset

♥️

Kim

Eipä jatkunut ohje?

Ennekin leiponut

Jatko hukassa? ei valmistus ohjetta jos vain aineet sekoitte,ee niin eipä mitään parhhaita lusikkaleipiä saa onneksi tuo G voi auttaa

J

Ainesten yläpuolella on kaksi täppää, toisessa ”Ainekset“ ja sen vieressä ”Ohje”. Ohje siis erillisessä välilehdessä. Hetki kesti itselläkin ennen kuin huomasin…

Sirkkis

Missä ohjeen jatko? Ei ollut mainoksen jälkeen.

Ulla / Kotilieden toimitus

Hei Sirkkis!

Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.

Terveisin Ulla Kotilieden toimituksesta

Piipu

Ai onko tää mainos? Jauhot sopii näihin Pipareihin?!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.