Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

Samettinen kukkakaalikeitto sopii fiinimpäänkin ruokapöytää. Särmää hienostuneeseen soppaan tuo pinnalle lisättävä korianteriöljy.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaalikeitto:

nokare voita
purjon valkea osa
noin 600 g kukkakaalia
1 rkl sitruunamehua tai 1 dl valkoviiniä
noin 1 l vettä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl ruokakermaa
(veitsenkärjellinen vaniljatangon sisustaa)

Korianteriöljy

noin 20 g korianterin lehtiä
0.5 dl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja huuhdo lehdet hyvin. Silppua purjo ja perkaa kukkakaali. Kuullota sipuli voissa, lisää kukkakaali, mausteet, sitruunamehu tai viini ja vesi. Keitä keittoa noin 20 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja lisää kerma. Kukkakaalikeiton voi maustaa aavistuksella aitoa vaniljaa.

3. Mittaa korianterin lehdet ja muut ainekset korkeaan astiaan ja jauha sauvasekoittimella mausteöljyksi kukkakaalikeiton pinnalle.

Katso myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X