Reseptit
yli 60 min
10

Kupidon sitruunakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

kakkupohja:

3 munaa
1 dl sokeria
0.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0.3 tl leivinjauhetta

kostutus:

1 limetin mehu
1 dl vettä
hiven sokeria

sitruunakiisseli:

2 dl vettä
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 munankeltuaista

täyte ja kuorrutus:

4 dl kuohukermaa
sitruunakiisseli

pinnalle ja vuoan leivitykseen:

kookoshiutaleita

Valmistusohje

  1. Valmista kakkupohja tarjoamista edellisenä päivänä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja tasapohjainen kakkuvuoka (ø 15 cm) ja leivitä se kookoshiutaleilla tai korppujauheella.
  2. Mittaa jauhot, perunajauhot ja leivinjauhot kulhoon.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  4. Valmista sitruunakiisseli kakun kypsyessä. Mittaa vesi, maissitärkkelysjauhot, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää keltuaiset kiisseliin ja anna kiisselin jäähtyä seuraavaan päivään.
  5. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyt sitruunavedellä.Vaahdota kylmä kerma ja sekoita joukkoon kylmä sitruunakiisseli. Lusikoi sitruunakermaa kakkulevyjen väliin. Kokoa kakku ja anna sen hetken aikaa painua kevyen painon (leikkuulauta) alla.
  6. Lusikoi jäljellä oleva sitruunakerma kakun pinnalle ja reunoille. Ripota päälle kookoshiutaleita.Tarjoa kylmänä.

  • valmistusaika : tee kakkupohja ja sitruunakiisseli edellisenä päivänä
  • kakkupohja 45 minuuttia
  • täyte ja kuorrutus 15 minuuttia

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.