kurkku-sushirullat
Reseptit
30-60 min
14
Kiitos

Kurkku-sushirullat

Hauskat kurkku-sushit kääräistään ohueksi höylättyihin kurkkulastuihin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kurkkua
Mainos

Täyte

1 1/4 dl sushiriisiä
2 dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl wasabitahnaa
1 iso porkkana

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Huuhdo sushiriisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Nosta valutettu riisi ja kylmä vesi kattilaan. Kuumenna ensin kiehuvaksi ja käännä levy sen jälkeen hyvin miedolle, noin asentoon 2. Anna riisin kiehua hiljalleen 10 minuuttia kannen alla. Sammuta levy ja anna hautua vielä 20 minuuttia. Älä sekoita, äläkä avaa kantta välillä.

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa huolella. Valuta etikkaseos riisin joukkoon samalla kauhalla leikkaavin liikkein käännellen. Anna riisin jäähtyä kokonaan.

3. Huuhtele kurkut ja höylää pitkittäin ohuita ja taipuisia lastuja. Sekoita tuorejuuston joukkoon wasabitahna huolella. Sekoita tuorejuustoseos riisin joukkoon. Kuori porkkana ja vedä ohuita, lyhyitä suikaleita julienneraudalla.

4. Nosta pari ruokalusikallista riisiä kurkkusuikaleen päähän ja litistä hieman. Nosta nippu porkkanasuikaleita riisikasan keskelle. Kääri kurkkuviipaleet rullalle. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile viileinä.

Lisää rullalle käärittyjä suupaloja:

kalifornialaiset rullat

Kalifornialaiset sushit

vietnamilaiset rullat

Vietnamilaiset rullat

kurkkusushi

Kurkkusushit

Ruoka.fi: Sushi-salaattikääröt

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkku-sushirullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X