Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkkusushi

Kurkkusushi on raikas herkkupala, joka valmistuu viidessä minuutissa. Sisään voi kääriä lohta, säilykekalaa tai kasviksia oman maun mukaan. Tämän suolaisen suupalan voit tarjota niin lounaalla kuin iltapalaksikin!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kurkkusushi

  • 1 kurkku
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 10 kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaletta
  • 1  rkl chilikastiketta esim. srirachaa
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Tarjolle

  • 1 dl soijakastiketta

Valmistusohje

Kurkkusushi tehdää helposti näin:

  1. Leikkaa yhdestä kurkusta 10 pitkittäistä viipaletta esimerkiksi juustohöylällä. Jätä kostea keskiosa leikkaamatta. Käännä kurkku leikkauksen puolivälissä ja aloita leikkaus toiselta puolelta.
  2. Levitä viipaleet tasaiselle alustalle limittäin. Painele kuivaksi talouspaperin avulla.
  3. Voitele pinta sadalla grammalla tuorejuustoa. Levitä päälle kymmenen viipaletta lohta.
  4. Pursota keskelle vaakasuunnassa yksi ruokalusikallinen srirachakastiketta ohueksi vanaksi. Pursota viereen pari teelusikallista wasabitahnaa.
  5. Kääri tiukalle rullalle niin, että kurkkuviipaleet pysyvät tiukkana eivätkä täytteet pursua ulos. Ripottele päälle kaksi ruokalusikallista seesaminsiemeniä ja leikkaa paloiksi.
  6. Tarjoa kurkkusushi-palat soijakastikkeen kanssa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kotiliesi (@kotiliesi) jakama julkaisu

Lue myös: Kalatempura

Lue myös Anna.fi: Pinkit sushipalat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkkusushi

HMV

Onnistuukohan nämä kesäkurpitsasta🤔koska tuore kurkku on mulle ihan kauhistus😱🤢

Kotiliesi/Sanna

Varmasti, toivottavasti saat siitä tarpeeksi ohutta viipaletta. Ehkä sitä voisi mikrottaa hetken ja kuivata sen jälkeen talouspaperilla hyvin. Näin se pehmenee pikkuisen ja saat siitä joustavan rullaukseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.