Reseptit
Kiitos

Kurpitsa-omenamarmeladi

Kurpitsa-omenamarmeladi saa tässä reseptissä säväyksen inkivääristä. Nauti marmeladista vaikkapa paahtoleivän tai keksien kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsa-omenamarmeladi:

1 l kurpitsakuutioita
0.5 l omenakuutioita
4 dl sokeria
1 tl inkivääriä
½ sitruunan mahu

Valmistusohje

 

1. Laita hedelmäkuutiot sokerin kanssa kerroksittain teräskattilaan. Peitä kattila kannella ja nosta kylmään mehustumaan yön ajaksi.

2. Lisää inkivääri ja sitruunamehu. Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat läpikuultavia. Maista ja lisää tarpeen mukaan sitruunaa tai sokeria sekä säilöntäaineita, jos kellari on huono.

3. Tölkitä marmeladi heti. Kurpitsa-omenamarmeladi sopii levitettäväksi paahtoleivän, keksien tai korppujen päälle.

Katso myös: Tunnetko kurpitsat – tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsa-omenamarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X