Reseptit
Kiitos

Kurpitsa-sitruunamarmeladi

Syksyisen sunnuntain brunssia piristää raikas kurpitsa-sitruunamarmeladi. Keltainen marmeladi on herkkua esimerkiksi paahtoleivän päällä. Itse tehty marmeladi on myös hauska ruokalahja. Valmista kerralla useampi purkki.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsa-sitruunamarmeladi:

800-900 g talvikurpitsan maltoa
3 sitruunaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Halkaise talvikurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Tarvitset yhteensä 800-900 g talvikurpitsan maltoa.

2. Pese 3 sitruunaa huolellisesti. Raasta niiden kuoret hienolla terällä ja purista mehut.

3. Sekoita kattilassa kurpitsapalat, sitruunaraaste ja -mehu sekä 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä 15 minuuttia ilman kantta ja sekoittele välillä.

4. Soseuta marmeladi osittain ja jäähdytä vartti. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet. Säilytä viileässä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/19.

Lue myös: Marttojen vinkkilista hillonkeittäjälle – näin onnistut hillon valmistuksessa!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsa-sitruunamarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X