Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on parhaimmillaan sameetisen pehmeää, hivenen makeaa ja lämmittävää. Katso tästä ohje, jolla teet täydellistä kurpitsakeittoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsakeitto

2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
0.5 dl kasvisöjyä
1 kg kurpitsaa
noin 200 g jauhoista perunaa
1 bataatti
2 l kana- tai kasvislientä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl Chili Lime- mausteseosta (Santa Maria)
2 dl omenasosetta
(puolen sitruunan mehu)
200 g tuorejuustoa tai 2 dl kermaa
Mainos

Pinnalle

paahdettuja kurpitsansiemeniä
kurpitsaöljyä

Valmistusohje

Kurpitsakeitto valmistuu näin.

1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä. Lisää joukkoon kuoritut ja lohkotut kasvikset sekä mausteet ja neste. Keitä noin 30 minuuttia.

2. Soseuta ainekset ja lisää omenasose sekä tuorejuusto tai kerma ja tarpeen mukaan sitruunamehua.

3. Tarjoa kurpitsakeiton kanssa kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä, kurpitsaöljyä ja –leipää.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kauden herkku – kurpitsa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X