Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsanmuotoinen pizzapommi

Kurpitsanmuotoinen pizzapommi eli pumpkin pizza bomb on hauska ja maukas suolainen leivonnainen, joka kätkee sisäänsä mozzarellaa, salamia ja basilikaa. Leivo suloisia kurpitsoita halloween-juhlaan tai illanistujaisiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kurpitsanmuotoinen pizzapommi

  • 1 pkt (600 g) pizzataikinaa, pakaste (Fazer)

Täyte

  • 1 ½ dl pizzakastiketta
  • 70 g chorizo- tai salamiviipaleita
  • 150 g minimozzarellapalloja
  • 16 basilikanlehteä

Voitelu

  • 1 keltuainen
  • 1 tl paprikajauhetta

Lisäksi

  • 10 m paistonkestävää narua
  • 16 kokonaista neilikkaa

Valmistusohje

Kurpitsanmuotoinen pizzapommi valmistuu helposti näin:

1. Sulata neljä pizzataikinapalloa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinapallot yksitellen pyöreiksi, halkaisijaltaan 24 cm:n pizzapohjiksi. Leikkaa pitsapohjat neljään tasakokoiseen sektoriin.

2. Leikkaa paistokestävästä narusta kuusitoista, 60 cm:n narunpätkää. Jaa nokare pitsakastiketta jokaisen sektorin keskelle. Nosta päälle chorizo- tai salamiviipale, minimozzarellapallo ja iso basilikanlehti. Nosta jokainen reuna nipuksi keskelle ja nipistä reunat yhteen.

3. Nosta taikinapallot keskelle narua. Sido jokaisen pallon ympärille narua paketoinnin tavoin niin, että kiepautat narua aina ylä- ja alapuolella ristiin. Älä tee solmuja. Kierrä neljä kertaa niin, että muodostuu kurpitsamainen vaikutelma kahdeksasta lohkosta. Solmi langanpäät löyhästi ja jätä ylimääräiset pätkät paikoilleen. Näin sinun on helpompi purkaa langat paiston jälkeen.

4. Sekoita keltuainen ja teelusikallinen paprikajauhetta pienessä kulhossa ja sivele jokainen sidottu taikinapallo kauttaaltaan keltuaisseoksella.

5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna piiraiden hetken jäähtyä. Poista narut ja paina halutessasi piiraiden keskelle kokonaiset neilikat kannaksi.

6. Tarjoa kurpitsanmuotoinen pizzapommi eli pumpkin pizza bomb illanistujaisissa hehkuviinin kera.

Vinkki! Jos jääkaappisi on jäänyt jämäpurkki ndujaa eli salamitahnaa, sekoita se pizzakastikkeen joukkoon. Näin saat pizzapommeihin pikanttia lisäpotkua.

kurpitsanmuotoinen pizzapommi eli pumpkin pizza bomb

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2022.

Lue myös Anna.fi: Tortillaipizzat

Katso myös TikTok-video:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsanmuotoinen pizzapommi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.