Kurpitsamarmeladi
Pyöräytä keltamaltoisesta kurpitsasta ensin sose, jota voi käyttää leivonnaisissa, keitoissa ja marmeladeissa. Litraan sosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta. Tällä reseptillä syntyy noin kilo valmista marmeladia. Syötäviksi sopivat parhaiten talvikurpitsa- eli squashlajikkeet kuten Cucurbita pepo ’Butternut’ sekä erilaiset Halloween-kurpitsat kuten Conneticut Field ja ’O’ Lantern’.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kurpitsamarmeladi:
5 dl
kurpitsasosetta
1 rkl
raastettua, tuoretta inkivääriä
2
appelsiinia
1
sitruuna
330 g
hillo-marmeladisokeria
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kurpitsamarmeladi