Reseptit
Kiitos

Kurpitsamarmeladi

Appelsiini, sitruuna ja inkivääri antavat tälle kurpitsahillolle potkua. Kurpitsamarmeladi maistuu taivaalliselta aamiaispaahtoleivän päällä. Pyöräytä keltamaltoisesta kurpitsasta ensin sose, jota voi käyttää leivonnaisissa, keitoissa ja marmeladeissa. Litraan sosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta. Tällä reseptillä syntyy noin kilo valmista marmeladia. Syötäviksi sopivat parhaiten talvikurpitsa- eli squashlajikkeet kuten Cucurbita pepo ’Butternut’ sekä erilaiset Halloween-kurpitsat kuten Conneticut Field ja ’O’ Lantern’.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsamarmeladi:

5 dl kurpitsasosetta
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
2 appelsiinia
1 sitruuna
330 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit ja sitruuna hyvin ja raasta kuori. Kuori ja paloittele hedelmät ja lohko ne paloiksi. Mittaa kurpitsasose, hedelmälohkot sekä sitrushedelmien kuoriraaste ja inkivääriraaste kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset ja kaada seos takaisin kattilaan.

2. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada pieniin puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä suljetut tölkit kylmässä.

Kurpitsamarmeladi

Kurpitsamarmeladi maistuu taivaalliselta paahtoleivän päällä. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: 7  x säilöntä: katso tomaatti-, mansikka- ja kirsikkahillojen reseptit sekä muut säilöntävinkit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsamarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X