Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa

Kasvissyöjän ei tarvitse mutustella jouluna pelkkiä laatikoita tai salaattia. Paistonarulla sidottu kokonainen kurpitsa on upean näköinen joulupöydässä ja toimii vegaanisessa joulupöydässä kinkun sijaan aterian kruununa. Kurpitsan sisällä on täyte valmiina, joten et tarvitse erikseen lisukkeita. Täytetty kurpitsa on paitsi ihana jouluruoka, myös mainio sunnuntailounaan tarjottava.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kurpitsa:

  • 1 iso tai 2 pientä myskikurpitsaa

Pinaatti-kvinoatäyte:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl kvinoa-kikhernesekoitusta (GoGreen)
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½-1 tl suolaa
  • 80 g tuoretta pinaattia
  • 1 prk (480/350 g) paahdettua paprikaa (lasipurkissa, suolaliemeen säilötty)

Valmistusohje

Täytetty myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Pese ja halkaise yksi iso tai kaksi pientä myskikurpitsaa ja poista siemenet. Laita puolikkaat pellille leikkuupinta alaspäin. Paista 170 asteessa isoja noin 50 minuuttia ja pieniä noin 35 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Jäähdytä ja kaavi sisusta varovasti pois. Jätä reunoille täytettä, ettei kurpitsat hajoa.

3. Kuori ja hienonna yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä pari minuuttia.

4. Huuhtele 1 1/2 desilitraa kvinoa-kikhernesekoitusta ja keitä kypsäksi.

5. Lisää sipuleiden joukkoon pannulle kvinoa ja yksi desilitra rouhittuja saksanpähkinöitä. Mausta puolikkaalla teelusikallisella paprikajauhetta, yhdellä teelusikallisella timjamia ja puolesta yhteen teelusikallista suolaa. Lisää 80 grammaa huuhdeltua tuoretta pinaattia ja kuullota, kunnes pinaatit ovat menneet kasaan. Raasta joukkoon 1/4 teelusikallista muskottipähkinää, sekoita ja tarkista maku.

6. Valuta yksi purkki paahdettuja, suolaliemeen säilöttyjä paprikoita ja leikkaa ne auki. Vuoraa kurpitsapohjat paprikoilla, lusikoi täytettä molemmille puolikkaille ja nosta ne varovasti päällekkäin. Sido paistonkestävällä narulla ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi, juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisukkeena paistettuja ruusukaaleja.

Vinkki: Älä heitä kaavittua kurpitsasosetta pois. Käytä se keittoihin, maustamaan perunamuusia tai kurpitsapiirakan täytteeksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Parhaat kurpitsareseptit – näihin sesongin herkkuihin jäät koukkuun!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja – 4 helppoa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.