Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto

Kylmä kurkkukeitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä. Tuore tilli ja vatkattu kerma tekevät keitosta juhlavan tarjottavan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kylmä kurkkukeitto

  • 50 g voita
  • 1 sipuli
  • 3 pitkää kurkkua
  • 1 ½ l laadukasta kanalientä
  • 1 tl suolaa (riippuen kanaliemen suolaisuudesta)
  • ¼ tl mustapippuria myllystä 
  • ½ nippua tuoretta tilliä
  • ½ nippua tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 sitruunan tuorepuristettu mehu
  • 2 dl kahvikermaa

Koristelu

  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • ½ dl kurkkua kuutioituna

Valmistusohje

Kylmä kurkkukeitto kokataan Sikke Sumarin maukkaalla ohjeella:

  1. Hienonna yksi sipuli. Kuumenna 50 grammaa voita kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Kuutioi kolme pitkää kurkkua. Lisää kurkkukuutiot kattilaan. Jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia. Lisää 1 1/2 litraa laadukasta kanalientä, kiehauta ja laske lämpötila keskilämmölle. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa sekä rouhitulla mustapippurilla. Anna kiehua viitisen minuuttia.
  2. Hienonna puoli nippua tuoretta tilliä ja puoli nippua tuoretta lehtipersiljaa ja lisää ne kattilaan. Lisää kahden sitruunan puristettu mehu ja keitä pari minuuttia.
  3. Jäähdytä kurkkukeitto huoneenlämpöiseksi esimerkiksi kylmän vesiastian päällä.
  4. Siirrä keitto tehosekoittimeen ja hurauta soseeksi. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
  5. Vatkaa kaksi desilitraa kahvikermaa ja sekoita se keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Koristele kylmä kurkkukeitto tillillä ja kurkkukuutioilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.

Lue myös: Gazpacho x 3 – paras keitto tapas-tarjoiluun ja hellepäivään

Lue myös Anna.fi: Kylmä herne-kurkkukeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.