Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto
Kylmä kurkkukeitto maistuu ihanalta kuumana kesäpäivänä. Tuore tilli ja vatkattu kerma tekevät keitosta juhlavan tarjottavan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kylmä kurkkukeitto
- 50 g voita
- 1 sipuli
- 3 pitkää kurkkua
- 1 ½ l laadukasta kanalientä
- 1 tl suolaa (riippuen kanaliemen suolaisuudesta)
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- ½ nippua tuoretta tilliä
- ½ nippua tuoretta lehtipersiljaa
- 2 sitruunan tuorepuristettu mehu
- 2 dl kahvikermaa
Koristelu
- 2 rkl tuoretta tilliä
- ½ dl kurkkua kuutioituna
Valmistusohje
Kylmä kurkkukeitto kokataan Sikke Sumarin maukkaalla ohjeella:
- Hienonna yksi sipuli. Kuumenna 50 grammaa voita kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Kuutioi kolme pitkää kurkkua. Lisää kurkkukuutiot kattilaan. Jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia. Lisää 1 1/2 litraa laadukasta kanalientä, kiehauta ja laske lämpötila keskilämmölle. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa sekä rouhitulla mustapippurilla. Anna kiehua viitisen minuuttia.
- Hienonna puoli nippua tuoretta tilliä ja puoli nippua tuoretta lehtipersiljaa ja lisää ne kattilaan. Lisää kahden sitruunan puristettu mehu ja keitä pari minuuttia.
- Jäähdytä kurkkukeitto huoneenlämpöiseksi esimerkiksi kylmän vesiastian päällä.
- Siirrä keitto tehosekoittimeen ja hurauta soseeksi. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
- Vatkaa kaksi desilitraa kahvikermaa ja sekoita se keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Koristele kylmä kurkkukeitto tillillä ja kurkkukuutioilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.
Lue myös: Gazpacho x 3 – paras keitto tapas-tarjoiluun ja hellepäivään
Lue myös Anna.fi: Kylmä herne-kurkkukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto