Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kyssäkaalikeitto

Kyssäkaalikeitto syntyy noin puolessa tunnissa. Keitto sopii arkiruoaksi tuoreen leivän kanssa ja juhlaan krutongeilla viimeisteltynä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kyssäkaalikeitto

  • ½ - 1 kg kyssäkaalikuutioita
  • 1 l maitoa
  • 2-4 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1/8 tl mustottipähkinää

Lisäksi

  • tuoreita yrttejä
  • 4 rkl paistettuja leipäkrutonkeja

Valmistusohje

Kyssäkaalikeitto valmistuu helposti näin:Kyssäkaalivelli

  1. Kuori, kuutioi ja keitä kyssäkaalit pehmeiksi vähässä vedessä. Murskaa hienoksi soseeksi perunanuijalla ja lisää joukkoon maitoa. Kiehauta.
  2. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää maitoa, lisää keittoon suurukseksi ja keitä keittoa vielä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä kuten persiljalla, kirvelillä tai meiramilla.

”Arkisesti keitto tarjotaan leikkeleiden ja voileivän kanssa, mutta maistuu alkukeitoksi hienommallakin päivällisellä kyssäkaalin parhaaseen aikaan. Kyssäkaalia voi pakastaa ryöpättyinä kuutioina talven varalle ja valmistaa keittoa ympäri vuoden. Itse teen keittoa aina käsiarviona enkä minkään mittaohjeen mukaan.”

Ohje: Anni Hanikka, Mullinmäki, Harjavalta

Kyssäkaalikeitto
Kyssäkaalikeitto valmistuu vain 30 minuutissa. © iStockphoto

Vinkki: Viimeistele kyssäkaalikeitto itse tehdyillä krutongeilla.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy kookos-kaalikeitto kyssäkaalista ja lehtikaalista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyssäkaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.