Kyssäkaalikeitto
Kyssäkaalikeitto syntyy noin puolessa tunnissa. Keitto sopii arkiruoaksi tuoreen leivän kanssa ja juhlaan krutongeilla viimeisteltynä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kyssäkaalikeitto
- ½ - 1 kg kyssäkaalikuutioita
- 1 l maitoa
- 2-4 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1/8 tl mustottipähkinää
Lisäksi
- tuoreita yrttejä
- 4 rkl paistettuja leipäkrutonkeja
Valmistusohje
Kyssäkaalikeitto valmistuu helposti näin:Kyssäkaalivelli
- Kuori, kuutioi ja keitä kyssäkaalit pehmeiksi vähässä vedessä. Murskaa hienoksi soseeksi perunanuijalla ja lisää joukkoon maitoa. Kiehauta.
- Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää maitoa, lisää keittoon suurukseksi ja keitä keittoa vielä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä kuten persiljalla, kirvelillä tai meiramilla.
”Arkisesti keitto tarjotaan leikkeleiden ja voileivän kanssa, mutta maistuu alkukeitoksi hienommallakin päivällisellä kyssäkaalin parhaaseen aikaan. Kyssäkaalia voi pakastaa ryöpättyinä kuutioina talven varalle ja valmistaa keittoa ympäri vuoden. Itse teen keittoa aina käsiarviona enkä minkään mittaohjeen mukaan.”
Ohje: Anni Hanikka, Mullinmäki, Harjavalta
Vinkki: Viimeistele kyssäkaalikeitto itse tehdyillä krutongeilla.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy kookos-kaalikeitto kyssäkaalista ja lehtikaalista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kyssäkaalikeitto