Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kyssäkaalilaatikko

Valmista herkullinen laatikko vaihteeksi trendikkäästä kyssäkaalista. Mantelirouhe kyssäkaalilaatikon päällä kruunaa annok­sen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kyssäkaalilaatikko:

  • 1 kg kyssäkaalia
  • vettä keittämiseen
  • suolaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 1 dl kermaa

Pinnalle:

  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko kyssäkaalit. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Soseuta kyssäkaali sauvasekoittimella. Lisää soseeseen mantelijauhot, siirappi ja kerma ja kaada uunivuokaan.

2. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Laatikoita joulupöytään: 

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

appelsiini-porkkanalaatikko

Appelsiini-porkkanalaatikko

Anna.fi: Mausteinen bataattilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyssäkaalilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.