Reseptit

Lammaspata kebab halla

Lammaspata kebab halla on juhlava, egyptiläinen pataruoka, joka tarjotaan keitetyn riisin kanssa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lammaspata kebab halla

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • (1 tl kanelia)
  • 5-7 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lammaspata kebab halla valmistuu näin:

  1. Kuutioi liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri ja kierittele lihakuutiot jauhoissa. Laita lihapalat, hienonnetut sipulit ja ripaus suolaa pataan miedolle lämmölle kypsymään aineksista itsestään muodostuvassa nesteessä.
  2. Kun neste on haihtunut, lisää murskattuja valkosipulinkynsiä ja öljyä ja kuullota nämä. Peitä vedellä ja kypsennä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Mausteeksi voit lisätä kanelia.
  3. Tarjoa ammaspata kebab halla pääruokana lounaalla tai päivällisellä riisin ja leivän kanssa. Lisänä tuoretta salaattia tai keitettyjä vihanneksia, esimerkiksi Suomesta pakastettuna saatavia porkkanoita ja vihreitä papuja.

Lue myös: Kasvispata muhii itsekseen uunissa tai liedellä – kokosimme Kotilieden maukkaimmat pataruoat kasviksista

Lue myös Anna.fi: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammaspata kebab halla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.