Lammaspata kebab halla
Lammaspata kebab halla on juhlava, egyptiläinen pataruoka, joka tarjotaan keitetyn riisin kanssa
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Lammaspata kebab halla
- 1 kg lampaanlihaa
- 2 sipulia
- (1 tl kanelia)
- 5-7 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- suolaa, mustapippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Lammaspata kebab halla valmistuu näin:
- Kuutioi liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri ja kierittele lihakuutiot jauhoissa. Laita lihapalat, hienonnetut sipulit ja ripaus suolaa pataan miedolle lämmölle kypsymään aineksista itsestään muodostuvassa nesteessä.
- Kun neste on haihtunut, lisää murskattuja valkosipulinkynsiä ja öljyä ja kuullota nämä. Peitä vedellä ja kypsennä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Mausteeksi voit lisätä kanelia.
- Tarjoa ammaspata kebab halla pääruokana lounaalla tai päivällisellä riisin ja leivän kanssa. Lisänä tuoretta salaattia tai keitettyjä vihanneksia, esimerkiksi Suomesta pakastettuna saatavia porkkanoita ja vihreitä papuja.
Lue myös Anna.fi: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspata kebab halla